Diskusná téma: RECEPTY

Dátum: 31.05.2013

Vložil: drozofila

Titulok: pre všetkých

Poprosím vás, aby ste svoje komentáre písali na novú stránku www.perlaorientu.blogspot.sk , keďže Webnode je už asi plné a nechcem aby ste raz zažili šok, že tú stránku jednoducho zmažú :) A snažil som sa túto stránku sprehľadniť a použiť tento komentovací systém, ktorý snáď rýchlo pochopíte. Samozrejme je to nový začiatok, takže pôrodné bolesti tu budú a ak mi budete zasielať pripomienky rýchlo ich odstránime :D

Zverejnenie komentáru na novom blogu:

Napíšete do poľa "Nechajte odkaz..." svoj komentár a následne pod tým obdĺžnikom je možnosť ALEBO SI VYBERTE MENO - tu vyplníte meno, váš mail a heslo (neviem či sa zobrazuje, ak nie tak vyplníte len meno a mailovú adresu) a kliknete na šedú šípku na pravo a komentár sa zverejní :)

Dátum: 02.05.2013

Vložil: agnuska

Titulok: sorry

Tie spodné dva riadky sa tam neviem ako dostali.

Dátum: 02.05.2013

Vložil: bibi

Titulok: .

Tie 2 riadky sa zobrazia, keď skopíruješ text z tejto stránky. Skopírovaný text z iných stránok ti to neurobí.

Dátum: 04.05.2013

Vložil: Ludus

Titulok: Re:sorry

tie spodné dva riadky sa Ti tam dostanú automaticky, keď kopíruješ nejaký text z diskusie na Webnode

Dátum: 02.05.2013

Vložil: agnuska

Titulok: krémeška

Ja som dala tento: ja som teraz zaťažená na staré recepty, aké robila moja starká. Toto je originál stará maďarská krémeška, ja som ju oprášila a vyzerá, že ju zanedlho budem robiť zas.
Cesto- ako správna moderná žena, robím z kúpeného lístkového, to ste už opísali, nebudem to opakovať.
Krém: 5 žĺtkov
10 dkg cukor, 2 vanilky, 15 dkg polohrubej múky,
9 dcl mlieka uvaríme krém. Medzitým vyšľaháme sneh
z 5 bielkov a za horúca spojíme s krémom. Naplníme
a necháme postáť. Na toto sa nedáva ani šľahačka,
ani čokoláda. Je len asi 3 cm vysoký, ale veľmi chutný.
Najlepšie je keď postojí aspoň 6 - 8 hodín.
Kto chce vlastné cesto a nechce ho prekladať - tu je recept na jednoduché falošné cesto na krémešku.
Cesto:
1 CERA. 30 dkg hl. múky. štipka soli, trochu octu 11 pol. lyžíc
studenej vody , vypracovať, na noc odpočívať na chladnom mieste, na druhý deň upiecť dva pláty.

Viac tu: http://serialsultan.webnode.sk/ostatne/discussioncbm_188441/290/
Vytvorte si vlastné stránky zadarmo: http://www.webnode.sk

Dátum: 01.05.2013

Vložil: bibi

Titulok: pre Lilu

Keď som ho prvýkrát robila, tak som sa zľakla, keď som vliala Zlatý klas do vriacej vody. Akoby sa mi to zrazilo, ale po chvíľočke sa to pekne vyhladí. Mne začal tuhnúť asi po 2 min.

Dátum: 01.05.2013

Vložil: bibi

Titulok: pre Lilu

....vliala vo vode rozmiešaný Zlatý klas do...

Dátum: 01.05.2013

Vložil: bibi

Titulok: FRA krémeš od profesionála 5*

Ja som hodila tento.

3 Zlaté klasy
1 liter vody
6 bielkov i viac
240 g kryštálový cukor, 2 vanilkové
1 lístkové cesto, 2 šľahačky + stužovač, čokoláda na potretie

Postup:
*Uvaríme 750 ml vody s 120 g cukru a vanilkou.
*Vlejeme 3 Zlaté klasy rozmiešané v 250 ml studenej vody, povaríme a odstavíme.
*Bielka vyšľaháme so 120 g cukru a vmiešame do horúceho pudingu. Už nevaríme!!!
*Hneď dáme na 1 plát upečeného cesta, necháme vychladnúť.
*Dáme šľahačku a poukladáme pokrájané čoko štvorčeky 2. plátu.

Puding je ako remeň, ale ľahký, bielky šetrím v mrazničke. Vhodný väčší a vyšší plech.

Dátum: 01.05.2013

Vložil: bibi

Titulok: Re:FRA krémeš od profesionála 5*

Ten 1. upečený plát si daj do vyššieho plechu a naň vylej snehový puding a po vychladnutí šľahačku. Ak budeš chcieť niečo viac, napíš.

Dátum: 01.05.2013

Vložil: Lila

Titulok: krémeše

V niektorej diskusii boli recepty na krémeše. Neviem teraz v ktorej a ktorého to bolo. Pamätá si niekto, kde by som to našla?
1 | 2 | 3 | 4 >>

Pridať nový príspevok